20 Kas 2013

Mıknatıs eğlenceleri

Henüz mıknatıs almadınız mı? Hobi dükkanından bulabileceğiniz mıknatıslarla oynamak çocuğunuzun çok hoşuna gidebilir.

DİKKAT: Mıknatıs yutulduğunda son derece tehlikeli olduğu için kesinlikle gözetiminiz altında oynamasına izin verin. Oyun biter bitmez de uzanamayacağı bir yere kaldırın. Satın alırken de en iyisi ağıza sokulmayacak ve kırılmayacak büyüklük ve sertlikte bir mıknatısı tercih edin. 

Biz mıkantısla öncelikle babaya bir büyücülük gösterisi yaptık. Plastik bir kutunun içine koyduğumuz bir çivi ve ataşı leğenin altından kontrol ederek hareket ettirdik; Abra kadabraaaaaaa. Seyircinin ilgisi ve şaşkınlığı yükseldikçe, eğlence düzeyi de arttı. Tavsiye edeceğim bir aktivite oldu. Pek hazırlıklı değildik, anneanne babaanne gösterisine daha iyi hazırlanacağız. (Bu arada bozuk paralar artık demir değil sanırım, mıkantısla iletişime geçmediler)

Sonra da leğenin içine bir kağıt ve üzerine 4 farklı renkte parmak boyası koyduk. Çivi ve ataşı oynatarak renkleri birbirine karıştırdık. Beyazı maviye karıştırmaya, kırmızı sarıya değdirmeye çalıştığımız bir oyun oynadık. Bu bölüme ilgisi kısa oldu. Ama Güneş boya yapmayı sevmeyen bir çocuk. Sizinki boya seviyorsa hoşuna gidebilir.

Sonuçta görünmeyen ve hareket eden cisimler konusunda bilgilenmiş oldu. En azından bir konuda sorgulayıcılık puanını arttırdık diye düşünüyorum. :) Göreceğiz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder